Wie is er online?

We hebben 6 gasten en geen leden online

Aantal bezoekers . . .

Vandaag7
Gisteren12
Deze Week7
Deze Maand532
Sinds 21 juni 201167627

Login formulier

Wanneer muziek je ziel raakt.


Rock Around The Jukebox 2011

Muziek raakt je ziel wanneer je lichaam bij het horen van bepaalde muziek zich geheel overgeeft aan die muziek. Dit overgeven, of overgeleverd raken aan de muziek is verstandelijk gezien niet uit te schakelen.

Wanneer raak je dan in zo'n situatie? Je raakt in zo'n situatie wanneer de muziek welke je hoort voor jou één wordt met zijn omgeving en alles wat daarbij hoort. Vandaag en gisteren trof ik zo'n situatie voor me. Terug in de tijd met muziek uit die zelfde tijd in een omgeving die afgestemd was op wederom dezelfde tijd, "Rock Around The Jukebox"!

"Rock Around The Jukebox" zult u zich afvragen?!?! "Rock Around The Jukebox" is een jaarlijks terugkerend evenement in het Autotron te Rosmalen een beurs over alles wat met fifties en sixties te maken heeft, in het bijzonder de jukebox. Dit weekend was het weer zover . . .

Er gaat een warme gloed door me heen als ik daar dan rond loop en in harmonie raak met m'n omgeving. Al het moois wat voorbij komt wat ik veelal nog ken van mijn jeugdjaren doet me mijmeren. Soms zou je terug willen naar die tijd en alles nogmaals willen meemaken zonder dat daar ook maar ooit een eind aan komt. Het is overigens goed dat daar wel een eind aan komt, de mens zou immers maar blijven hangen en niet open staan voor nieuwe dingen.

Maar toch . . . Als ik het plaatje van The Mavericks hoor uit zo'n mooi glimmende, kleurrijke en fantastisch gerestaureerde Wurlitzer jukebox, dan ga ik toch even terug en voel ik me warm worden in mijn diepste binnen en blijf ik in dit stukje leven even stilstaan om daarna weer met nieuwe energie het nieuwe leven verder aan te gaan.