Wie is er online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Aantal bezoekers . . .

Vandaag10
Gisteren54
Deze Week294
Deze Maand198
Sinds 21 juni 201165538

Login formulier

Hoopvol verder gaan.

 

Zr. Ursula vd Ven

Hoopvol als geroepenen verder gaan was het thema van de laatste Barachbijeenkomst 6 mei 2015. Genoeg stof tot nadenken. Hoe doe je dat, hoopvol verder gaan? Wie voelt zich geroepen?

In ons midden bevond zich zr. Ursula van de Ven, die na een kort verblijf van twee maanden in Tilburg weer startklaar zat voor de terugreis naar Brazilië. Zij is een duidelijk voorbeeld van zich geroepen voelen. De drive om voor anderen iets te willen betekenen en een  comfortabel leven in Nederland op te geven door zich, inmiddels ook op gevorderde leeftijd, in te zetten voor de allerarmsten in Brazilië verdient groot respect.

 

Zr. Ursula vd Ven

Hoopvol verder gaan is een hele opgave. Hoe doe je dat als je net een dierbare partner, vriend of in het ergste geval je kind verloren hebt?

Wat als je op de vlucht bent en in handen valt van gewetenloze mensen? De recente drama's van drenkelingen op de Middellandse zee, de gevolgen van de aardbeving in Nepal zijn niet om aan te zien. Hoe vaak zeggen we niet, ik voel me niet geroepen en zijn we ziende doof? Gelukkig zijn er altijd weer mensen die onder de meest moeilijke omstandigheden alles in het werk stellen om te redden wat er te redden valt. 

Voortschrijdend inzicht is de opstap naar een andere levenshouding. Je moet alleen de trede ernaar toe zien te vinden. Pas dan kun je hoopvol als geroepene verder gaan en iets betekenen voor een ander.

Ik wens iedereen een goede reis op dit levenspad.

 

Ingrid van Belkom.