Barach

Onderweg komen mensen tot leven.

Bezoekers . . .

Vandaag : 3

Gisteren : 16

Deze Week : 60

Deze Maand : 83

Sinds 21 juni 2011 : 68908

Log hier in als u lid bent . . .

Inspireren en doorgeven . . .

Paastraditie . . .

 

Barachviering Pasen 2016 05Vanuit het donker groeien naar het licht was het thema van de Barachbijeenkomst van 8 maart 2016

Wie het lijdensverhaal van Jezus kent zal het met me eens zijn dat daarin angst een grote rol speelde.

Angst om datgene wat Hem te wachten stond. Het onvermijdelijke verloop van gebeurtenissen. Het besef verraden te zullen worden en aan een kruis genageld. Je zou er maar mee te maken hebben. Mensen in de directe omgeving van Jezus, zijn familie, vrienden zullen er vast en zeker een trauma aan hebben opgelopen. Wildvreemden leefden waarschijnlijk hun leven in hun verre nederzettingen tussen de schapen, zich niet bewust van het drama wat zich op Golgotha afspeelde.


Eigenlijk kun je het lijdensverhaal ook plaatsen in de huidige tijd. Hoeveel mensen leven er niet voortdurend in angst. Ze worden verraden door hun zelf gekozen politici. Bomaanslagen zijn even dodelijk als kruisiging. Het verdriet van nabestaanden is van alle tijden.

Barachviering Pasen 2016 10Er leven nu ook mensen in de grootste ellende in nederzettingen. Het verschil is dat zij voorzien zijn van smartphones. Al het nieuws wordt direct wereldwijd gedeeld, maar niet iedereen is zich bewust van de drama's die zich overal afspelen.


Het is wonderlijk dat juist de grootste drama's mensen in beweging zet. Men probeert op een of andere manier te overleven. Het kerkelijk feest van Pasen biedt geestelijke troost, maar veel mensen zijn meer gebaat met meer praktische hulp.

In dit licht verzamelde de BARACHgroep pakketten voor de minderbedeelden onder ons. Ze zullen binnenkort uitgedeeld worden.

Er zijn momenteel veel mensen die ook een lijdensverhaal te vertellen hebben. Vanuit het donker naar het licht toegroeien. Dat is de symboliek van het paasfeest.

Daarmee is ook dit jaar een traditie voortgezet.


Fijne Paasdagen!
Ingrid.