Barach

Onderweg komen mensen tot leven.

Bezoekers . . .

Vandaag : 11

Gisteren : 16

Deze Week : 65

Deze Maand : 298

Sinds 21 juni 2011 : 69575

Log hier in als u lid bent . . .

Inspireren en doorgeven . . .

Werken van barmhartigheid.

 

Onze ouders zijn deze week verhuisd naar een zorgcentrum. De dag dat ze daar gingen wonen was een spannende dag voor ze, maar ook voor ons als kinderen. Je geeft toch je ouders letterlijk uit handen…


Vanaf het moment dat je bericht krijgt dat er een appartement vrij is, raak je in een stroomversnelling. Binnen één week is dan verhuizing verplicht. Het was veel werk voor ons, al het papierwerk regelen en meteen daarna behang en een nieuwe vloer uitzoeken. Schilderen, de verhuizingservice regelen et cetera. Alles moet dan snel beslist worden. Maar na een zeer hectische week was dan de grote dag gekomen. De zon kwam voorzichtig door de wolken en het voelde goed. Het verhuizen zat wat het weer betreft goed. Een cadeautje van boven noem ik het dan maar. Heel hard hebben we gewerkt om het voor onze ouders op orde te hebben deze dag.


Hal met Trap Koningsvoorde


Het mooiste is dat ze in een ‘warme, liefdevolle’ omgeving komen. Meteen bij aankomst werden er bloemen gebracht, een welkomstplant van ‘de zusters’. ‘De zusters’ zoals mijn vader ze noemt, zijn zo vol aandacht. Er wordt veel uit handen genomen voor onze ouders. Daar genieten ze van. Niet meer naar de supermarkt voor boodschappen. Ze worden iedere dag opgehaald door de zuster voor begeleiding naar het restaurant. Teruggekomen vertellen ze ons dat het eten erg lekker was. Dan wordt er later gevraagd of ‘het bedden verschonen’ ook mag overgenomen worden. Weer een zorg minder omdat het een heel karwei is als je op leeftijd bent. Alles mag, niets wordt opgedrongen.


Alle aandacht, niks lijkt te veel, is overweldigend voor pa en ma, maar ook voor ons. ‘De zusters’ en misschien ook nog broeders, die we nog zullen ontmoeten verdienen een grote pluim. Maar ook andere disciplines in het zorgcentrum hebben volop aandacht voor alle bewoners. Iedereen is behulpzaam en vooral aardig. De hele dag, waar je ook komt, word je begroet. Dat vind ik heel bijzonder. Dat ze, ondanks de hoge werkdruk, zo veel als mogelijk doen, is bewonderenswaardig. Dat mag gezegd worden. Zij geven voor mij handen en voeten aan Gods opdracht en werken zo mee aan de heelheid van de Schepping.


Geert.