Barach

Onderweg komen mensen tot leven.

Bezoekers . . .

Vandaag : 3

Gisteren : 16

Deze Week : 60

Deze Maand : 83

Sinds 21 juni 2011 : 68908

Log hier in als u lid bent . . .

Inspireren en doorgeven . . .

Een Antwerps handje.

 

Dorcas2013 Zr. VeerleVrijdag 8 en zaterdag 9 november heeft de Barachgroep onder leiding van Zuster Veerle meegewerkt aan de inzamelingsactie van de Dorcas in Tilburg.


Dorcas is een christelijke hulporganisatie die actief is in Oost-Europa en Afrika en bij voorkeur samenwerkt met lokale partners.


Het is hartverwarmend te merken dat nog zoveel mensen begaan zijn met de allerarmsten ook buiten onze regio. Ondanks het feit dat de crisis veel mensen ook in de eigen portemonnee raakt wil men toch een steentje bijdragen. Opvallend veel jonge mensen zien het belang van een rechtvaardigere wereld en dat geeft hoop voor de toekomst. Maar ook de ouderen laten zich niet onbetuigd en geven wat ze kunnen missen.


Aan het eind van de shift is het inmiddels traditie geworden dat de helpers een Antwerps handje van Zr. Veerle krijgen. Voor de niet kenners onder u een heerlijk chocolaatje in de vorm van een handje. Dit keer ook nog extra gevuld met praline. De Antwerpse handjes zijn meestal voor de terugtocht naar huis al opgegeten. Maar dit keer niet en dat was, bleek later, maar goed ook.


Antwerpse HandjesOp weg naar huis kwamen we een jonge man tegen die net met zijn fiets over de kop was geslagen. Hij zat op de hoek van de straat tegen een muur er een beetje versuft en witjes bij . Na een globale check op EHBO niveau was het duidelijk dat de gevolgen gelukkig meevielen. Hij vertelde dat hij de afgelopen week wat grieperig was, ’s ochtends niet gegeten had, en wat duizelig was. Nu kwamen onze Antwerpse handjes van pas. Op onze vraag of hij zin had in iets zoets was het antwoord ja, maar ik weet het niet zeker. Wij boden hem er eentje aan.


Voorzichtig beet hij een stukje van de heerlijke chocolade maar had niet gerekend op de zachte vulling. Met een gelukzalige blik nam hij een tweede hap. Weg was het handje. De jonge man knapte zienderogen op en kreeg weer wat meer praatjes. Hij gaf aan dat het een stuk beter met hem ging.


Inmiddels was er een vriend met auto gearriveerd, die ons slachtoffer veiligheidshalve nog even naar de huisartsenpost zou brengen voor algehele controle.


Een Antwerps handje armer, maar weer een ervaring en ontmoeting rijker vervolgden wij onze weg naar huis.

Ingrid.