Barach

Onderweg komen mensen tot leven.

Bezoekers . . .

Vandaag : 0

Gisteren : 17

Deze Week : 0

Deze Maand : 371

Sinds 21 juni 2011 : 70111

Log hier in als u lid bent . . .

10 jaar Barach website.

 

10jaarHet is al weer 10 jaar geleden dat ik me ging inzetten om de spiritualiteit binnen Barach vorm te geven op een heuse website. Het heeft me in technische zin veel gebracht, mede ook omdat het mij een doel gaf om hierin bezig te zijn. Niet alleen de techniek heeft me verrijkt maar zeker ook hetgeen wat Barach mij inhoudelijk bracht.

Het is mooi te zien hoe eenieder zich op zijn of haar eigen manier verbonden voelt met Barach. Wellicht voelt het voor mensen ook als een soort thuiskomen en dat in verbondenheid met de Zusters van Liefde, welke zusters op hun manier middels deze verbondenheid hun erfgoed proberen door te geven.

Onlangs is de website verhuisd naar een nieuwe digitale omgeving. Daarbij kwam al het gepubliceerde nog eens langs. Het is daarbij mooi om te zien wat er dan zo door de jaren heen is opgebouwd, vreugde, vrolijkheid maar ook verdriet. Het is een afspiegeling geworden van wat Barach is en wat Barach doet. Dat is mooi om mee te maken.

Lang hoop ik nog mijn bijdrage te mogen leveren . . .

Henk Bosmans.
 

Kapittel in grote dankbaarheid afgesloten.


2021 Afsluiting Kapittel
Vandaag, vrijdag 5 maart 2021, is het kapittel van de Zusters van Liefde afgesloten. Het nieuwe provinciaal bestuur heeft in een inspirerende gebedsviering haar taak ten overstaan van God, het Generaal bestuur en alle zusters van de congregatie aanvaard. De spiritualiteit en de eigenheid van de Zusters van Liefde is onder de bezielende leiding van het nieuwe bestuur voor de komende jaren gewaarborgd. De kapittelleden en het bestuur spreken hun grote dank uit aan het voormalige provinciaal bestuur en aan iedereen die aan dit memorabele kapittel een bijdrage heeft geleverd.

Bron: Zusters van Liefde.    

Persbericht Coronavirus.


CoronavirusLieve mensen,

In Nederland gelden vanaf dinsdag 8 december jl. opnieuw beperkingen tegen verspreiding van het Coronavirus.

Minister-president Rutte en minister de Jong lichten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens persbijeenkomsten.

De maatregelen zijn: iedereen in Nederland: Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met een huisarts als klachten verergeren.

Klik op deze link om de landelijk bepaalde beperkende regels na te lezen.

corona anderhalve meter afstand sticker geel sldMensen wordt in heel Nederland opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden de spreiden.

Dit betekent voor de Barachbijeenkomsten dat deze niet meer door kunnen gaan. Ook de cursus Icoonschilderen is per heden gestaakt. Andere exposities e.d. zullen voor bondgenoten en bezoekers tot nader bericht NIET toegankelijk zijn.


Hopend U hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Een hartelijke groet . . .

Zr. Delian de Brouwer,

Zr. Veerle De Belder.


Kapittel 2021 en nieuw bestuur.


Kapittel 2021Op zondag 20 september werd door de Zusters van Liefde in de grote kapel de aankondigingsviering van het kapittel 2021 gevierd. Vanaf deze datum tot en met 5 maart 2021 gaat het provinciaal bestuur met alle zusters van de congregatie in Nederland in gesprek, ter voorbereiding van de verkiezing van een nieuw provinciaal bestuur.

Provinciaal betekent overigens in de termen van de congregatie: Nederlands. Nederland is een provincie van de internationale congregatie van de Zusters van Liefde, die provincies kent in nog een tiental landen verspreid over de wereld. Het verslag van het provinciaal bestuur en dat van het Overlegorgaan – dat het provinciaal bestuur adviseert – wordt met de zusters besproken, bij wijze van evaluatie van de voorbije bestuursperiode. Ook worden wensen en thema’s voor de toekomst opgehaald, die de input vormen voor de beleidslijnen voor het nieuw te kiezen bestuur.

Die verkiezing vindt plaats van 1-5 maart 2021. Als op 5 maart de klok van de grote kapel luidt, dan weten de zusters: er is een nieuw bestuur voor de komende vier jaar. Dit nieuwe bestuur zal het tevens het laatste provinciale bestuur zijn omdat de hoge leeftijd van de zusters het zelf besturen van de Nederlandse provincie dan niet langer mogelijk zal maken. De viering werd voorgegaan door pastor Theo te Wierik en ook bijgewoond door het generaal bestuur (het internationale bestuur van de congregatie).


Bron: Zusters van Liefde.   

Vernieuwing Website . . .

 

Beste bezoeker,

Sinds 2011 is de website Barach.NL alweer in de lucht. Bijna 10 jaar tijd zijn voorbij gevlogen, daarom tijd voor vernieuwing. Deze vernieuwing zal hoofdzakelijk bestaan uit het upgraden van het technisch platvorm waarop deze website wordt gehost. Ook zullen er enige cosmetische veranderingen worden doorgevoerd. Wat blijft is het bekende gezicht van deze site, als u deze bezoekt.
Tandwielen
De huidige "oude" website had v.w.b. beveiliging en het up-to-date zijn van allerlei koppelingen en dergelijken door de jaren heen nogal wat problemen/veroudering opgelopen. U zult dat gemerkt hebben aan het niet functioneel zijn van koppelingen en daarbij gegenereerde foutmeldingen.

Mede daarom ook tijd voor iets nieuws! En . . . die vernieuwing is inmiddels afgerond !!!

Op dit moment kijkt u dan ook naar de nieuwe omgeving. Mocht u nu ergens tegen aan lopen, wat niet goed werkt. Laat het me weten, dan kan ik dat herstellen. U kunt hierover een bericht sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Hopend u hiermee voldoende te hebben ingelicht
en u veel leesplezier wensend . . .

Vriendelijke groet,
Henk. (webbeheer)