Barach

Onderweg komen mensen tot leven.

Bezoekers . . .

Vandaag : 3

Gisteren : 16

Deze Week : 60

Deze Maand : 83

Sinds 21 juni 2011 : 68908

Log hier in als u lid bent . . .

Inspireren en doorgeven . . .

Vakantie-ervaring: Verrassende picknick.

 

PicknickenEen mooie zomerdag 31 graden, wat te doen met deze warmte. Mij genesteld op mijn balkon met een heerlijk boek.

Na 10 minuten ging de telefoon. Mij werd gevraagd om mee te gaan, met de fiets, naar de bossen. In eerste instantie had ik er geen zin in, zo warm en zo'n stuk fietsen. Toch gedaan.

Het was een verrassende fietstocht. Prachtige blauwe lucht, een lekker windje, fijne mensen, wat wil een mens nog meer.

Nadat wij ons genesteld hadden in de Loonse Duinen met weer hetzelfde boek, viel er een serene rust over ons heen die zeer weldadig en vredig was. We hadden een heerlijke picknick mand bij ons met lekker stokbrood en diverse lekkere kaasjes en een heerlijk flesje wijn. Na zo'n anderhalf uur in de stilte en genietend van de rust en wat gelezen te hebben, toch maar die fles wijn open getrokken. We waanden ons n.l. in Frankrijk en daar gaan ze al om 14.00 uur aan de wijn. Een heerlijk vakantie gevoel overviel ons. Wat heb je toch weinig nodig om het goed te hebben.

Dit gevoel was echter van korte duur. Wat bleek, wij zaten precies op de wandelroute waar de honden vrij mochten lopen. Nou dat hebben we geweten. De baasjes riepen toch redelijk goed de honden terug. Maar toen kwamen er 2 reusachtige honden naar ons toe en aangezien we beiden geen held zijn wat betreft dit formaat van de honden, en de baasjes die honden niet corrigeerden (want wij zaten toch verkeerd ) stonden wij erbij en keken ernaar. Ons heerlijke stokbrood en kaasjes binnen luttele seconden weg.

Ree is grasNa wat over en weer gepraat met de eigenaar, die in zijn recht bleef staan omdat wij toch verkeerd zaten, bleven wij toch met een lichtelijk ontsteld gevoel achter.

Maar de beloning was zoet.

Het overkomt mij regelmatig als ik in een situatie kom die volgens mijn gevoel niet helemaal klopt dat er dan iets gebeurt. Alsof de Geestelijke wereld een troost en beloning stuurt. De beloning dat wij niet zijn mee gegaan in de negatieve energie van de honden eigenaar. Maar duidelijk wat afstand hielden en niet in het verdedigings-meganisme terechtkwamen.

Een kwartiertje later verscheen er een prachtig reetje dat vlak voor ons even stil bleef staan en ons recht in de ogen keek. Hoe lieflijk was de troost en wat een contrast met wat er voorafgaande was gebeurd. Zulke momenten voelen als een eenheidservaring. Een verbondenheid waarin alle ruis voor één momentje totaal verdwenen is.

Onze dag was een dag met meerdere gouden randjes.

Corneel.